خواص کنجد و انواع آن
کنجد دانهای روغنی است که از گیاهی به نام سِسموم ایندیکوم به دست میآید. در طب سنتی هزاران سال است که از کنجد برای درمان بیماریها استفاده میشود. کنجد به دو شکل باپوست و پوستکنده عرضه میشود. کنجد با پوست طلایی رنگی مایل به قهوهای دارد، اما کنجد بدون پوست مایل به سفید یا کرم است و اگر تفت داده شود به رنگ قهوهای درمیآید. آنچه در ادامه میخوانید معرفی خواص کنجد برای سلامتی است.
کنجد دو نوع سفید و سیاه یافت میشود. شاید بپرسید فرق کنجد سفید یا کنجد سیاه چیست؟ کنجد سیاه طعم قویتر و کنجد سفید طعم ملایمتری دارد. ارزش تغذیهای کنجد سیاه و سفید نیز تاحدودی متفوت است. پژوهشی در سال 2016 نشان داد که دانه کنجد سیاه خواص آنتیاکسیدانی بیشتری دارد. علاوهبراین، اگر میپرسید که کدام نوع کنجد بیشتر کلسیم دارد باید بگوییم که کلسیم کنجد سیاه بیشتر از کنجد سفید است.
خواص غذایی کنجد
با استفاده از خواص کنجد فیبر بدنتان را تأمین کنید و از یبوست، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی در امان بمانید. سه قاشق غذاخوری یا 30 گرم دانه کنجد بدون پوست 3.5 گرم فیبر دارد که حدود 12% از نیاز روزانه ما به فیبر را تأمین میکند.
خواص کنجد ناشی از مقدار زیادی ویتامین B هم هست، کنجد دارای ویتامین B1، نیاسین و ویتامین B6 است که که برای عملکرد سلولی و متابولیسم صحیح ضروریاند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف کنجد موجب افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی در خون شما میشود. ترکیباتی مانند ویتامین E و لیگنان به کنجد خاصیت ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی میدهند.
هر 100 گرم کنجد حاوی موارد زیر است:
انرژی: 563 کیلوکالری
کربوهیدارت: 11.8 گرم
پروتئین: 17.7 گرم
کلسیم: 975 میلیگرم
آهن: 14.6 میلیگرم
فسفر: 629 میلیگرم
پتاسیم: 468 میلیگرم
منیزیم: 351 میلیگرم
خواص کنجد برای سلامتی
یکی از مزایای مصرف دانه کنجد خاصیت ضدالتهابی آن است. التهاب مزمن میتواند منجر به بیماریهای مزمنی مثل چاقی، سرطان یا بیماری قلبی و کلیوی شود. مطالعات نشان دادهاند که مصرف ترکیبی از تخم کتان، کنجد و تخمه کدو به مدت سه ماه علائم التهاب در بیماران کلیوی را کاهش داده است. ماساژ دادن اطراف گوش با روغن کنجد برای گوشدرد و عفونت گوش نوزاد مفید است. مصرف روغن کنجد و دانه کنجد برای سرفه و سرماخوردگی نیز توصیه میشود. دانه خوراکی کنجد فواید متعدد دیگری هم دارد که در ادامه بیشتر به آنها میپردازیم.
خواص کنجد برای سلامت قلب
خواص کنجد برای قلب ناشی از مقدار زیاد منگنز در کنجد است که در کاهش فشار خون نقش دارد. همچنین آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین E و لیگنان میتواند از گرفتگی عروق قلبی جلوگیری کند. اگر مستعد بیماری قلبی هستید مصرف آجیل فشار خون را هم به شما پیشنهاد میدهیم. از یاد نبریم که کنجد برای چربی خون هم خوب است. خواص کنجد برای کاهش کلسترول بد خون (LDL) و تریگلیسرید هم از خطر بیماریهای قلبی و سکته قلبی کم میکند. خوب است در این باره مطالب خواص چلغوزو خواص هسته زردآلو را هم بخوانید.
خواص کنجد برای پوکی استخوان
کنجد برای داشتن استخوانهای سالم بسیار مؤثر است. دانه کنجد، بهخصوص اگر با پوست باشد، غنی از مواد مغذی متعددی، مانند کلسیم، منیزیم، منگنز و روی، است که در سلامت استخوانها و کاهش زانودرد نقش بهسزایی دارند. برای به حداکثر رساندن خواص کنجد برای استخوان بهتر است آن را بهصورت بوداده یا خیسکرده مصرف کنید. خواص کنجد برای آرتروز زانو در مطالعهای مشخص شد. افراد مبتلا به زانودرد به مدت دو ماه روزانه 5 قاشق غذاخوری پودر کنجد مصرف کردند. خوردن کنجد باعث کاهش زانودرد شده بود. به جز کنجد، میتوانید از خواص آجیل و خشکبار هم استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر توصیه میکنیم مطلب آجیل برای پوکی استخوان را در بلاگ حاجی بادومی بخوانید. آجیل تقویت استخوان هم از محصولات تازۀ حاجی بادومی است که پیشنهاد میکنیم حتماً امتحانش کنید.پ
فواید کنجد برای تیروئید
شاید از خاصیت کنجد برای تیروئید ندانید. کنجد حاوی سلنیوم، آهن، مس، روی، و ویتامین B6 است و میتواند به ترشح هورمونهای تیروئیدی کمک کند. یکی دیگر از آجیلهای مفید برای تیروئید بادام هندی است. در مطلب خواص چای هم میتوانید راجع به خواص چای سیاه برای تنظیم فعالیت غده تیروئید بخوانید.
خواص کنجد برای بیماران دیابتی
از فواید کنجد برای کاهش قند خون و پیشگیری از دیابت نوع 2 هم غافل نشوید. کنجد کربوهیدارت اندکی دارد و از طرف دیگر حاوی اسیدهای چرب مفید و پروتئین است که همگی به کنترل قند خون کمک میکنند. غیر از کنجد، مغزیجات و دانههای خوراکی دیگری هم هستند که از دیابت پیشگیری کنند. در مطلب دیگری شما را با بهترین آجیل برای دیابت آشنا کردهایم. (برای خرید آجیل مبتلایان به دیابت کلیک کنید.)
فواید کنجد برای زنان
کنجد حاوی فیتواستروژن است، ترکیبی گاهی که مشابه هورمون استروژن است. بنابراین کنجد برای زنان مفید است. خواص کنجد میتواند میزان استروژن را در دورۀ یائسگی خانمها تنظیم کند و از گرگرفتگی و سایر علائم یائسگی جلوگیری کند. کنجد برای پیشگیری از سرطان پستان پس از یائسگی هم مفید است. گنجاندن کنجد در رژیم غذایی سبب تنظیم هورمونها و افزایش باروری زنان میشود چرا که سبب افزایش تخمکگذاری و استحکام جدار رحم میشود. در طب سنتی هم کنجد را قاعدهآور میدانند بد نیست با بهترین آجیل برای قاعدگی هم در مطلب دیگری که در بلاگمان منتشر کردهایم آشنا شوید.
خواص کنجد برای مردان
مصرف کنجد برای افزایش هورمون تستوسترون در مردان مفید است و میتواند باعث افزایش باروری مردان شود. کنجد باعث بهبود کیفیت اسپرم هم میشود. همچنین کنجد برای عضلهسازی مردان هم مفید است.
مصرف کنجد در رژیم لاغری
یکی دیگر از خواص کنجد برای سلامتی کمک به کاهش وزن است. دانه کنجد حاوی موادی است که به کنترل اشتها کمک میکند. فیبر و پروتئین کنجد به شما احساس سیری میدهد و میل شما را به خوردن تنقلات ناسالم و غذاهای پرکالری کم میکند، این عامل مهمی در از بین بردن چاقی شکم است. دانه کنجد برای رژیم کتوژنیک هم ایدئال است چون کربوهیدرات کم و چربی زیادی دارد. آجیل و خشکبار حاجی بادومی برای کمک به لاغری و کاهش وزن شما آجیل رژیمی را عرضه میکند که میتوانید برای خرید آن به وبسایت این فروشگاه مراجعه کنید.
خواص کنجد برای پوست و مو
دانه خوراکی کنجد دارای اسیدهای چرب ضروری مانند امگا6، امگا3، و امگا9 است که که رشد مو کمک میکند. ماساژ کف سر با روغن کنجد ریشه موها را تغذیه میکند و جلوی ریزش موها را میگیرد. استفاده از روغن کنجد برای جلوگیری از سفیدشدن مو مفید است و خاصیت ضدپیری دارد. روغن کنجد برای جلوگیری از لکهای پوستی و آفتابسوختگی هم مفید است زیرا جلوی پرتو مضر فرابنفش را میگیرد. برای خرید آجیل تقویت پوست و مو کلیک کنید.
خواص کنجد برای مشکلات گوارشی
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *